Back to Top
Inloggen

Inloggen

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *


Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /home/c3023nrm/domains/reddingsbrigadeapeldoorn.nl/public_html/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 264
zondag, 28 oktober 2012 13:58

RB Apeldoorn opleiding junioren

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Junioren

Kinderen van 5 jaar t/m 14 jaar zijn bij ons junior. Afhankelijk van de leeftijd worden de kinderen ingedeeld bij een opleiding. Bij elke opleiding werken we in een leuke groep met een eigen instructeur aan je zwem- en redtechnieken. Aan het eind van de opleiding ga je op voor een examen. Het examen wordt in ons eigen zwembad, onder begeleiding van de eigen instructeur, door een landelijke examinator afgenomen.


Junior Redder 1 t/m 4

Na het behalen van het A en B-diploma worden zwemmers geacht zichzelf goed te kunnen redden in het water. Met Junior Redder 1 t/m 4 wordt een opstapje gemaakt naar het zwemmend redden, waarbij de zwemmer andere zwemmers helpt in geval van nood. De Junior Redder leert stapje voor stapje omgaan met een reddingsklos en reddingsbal en hoe een reddingspop opgedoken moet worden.


Zwemmend Redder 1 t/m 4

In de Zwemmend Redder-opleidingen wordt de zwemmer opgeleid tot zwemmend redder. De zwemmend redder leert andere zwemmers redden vanaf de kant en vanuit het water. Er wordt geleerd hoe je jezelf kan bevrijden wanneer een drenkeling je vastgrijpt en hoe je vervolgens de drenkeling veilig naar de kant krijgt. Er wordt ook gewerkt aan verbetering van de eigen zwemvaardigheden en aan de zwemconditie.


Lifesaver 1 t/m 3

Lifesaver 1 is het eerste zwemdiploma, waarbij ook theorie moet worden geleerd. Het betreft vragen over reddingsmethoden, gevaren en mogelijkheden voor preventie. Naast de theorie wordt ook de praktische kennis van het redden van drenkelingen uitgebreid, met meer bevrijdings- en vervoersgrepen. Bij Lifesaver 2 en 3 gaat dit nog een stap verder, omdat er ook geleerd wordt hoe je leiding moet geven bij waterongevallen. Voor Lifesaver 2 en 3 zijn ook EHBO-handelingen vereist. Je hoeft nog geen EH-Diploma te halen, maar wel een EM-bewijs. Dit is een klein onderdeel van het EH-diploma. Aanvullende informatie:
Lees 13603 keer Laatst aangepast op zondag, 09 maart 2014 21:23
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies