Back to Top
Inloggen

Inloggen

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *

Webmaster

Webmaster

zaterdag, 16 november 2013 19:16

Super Soaker Malkander 2013

Super Soaker Event

Zaterdag 26 oktober heeft Reddingsbrigade Apeldoorn geholpen bij het Mam’s super soaker event in zwembad Malkander! Er zijn veel foto's gemaakt met onze reddingsboot. Deze zijn hier terug te vinden. Lijkt het je leuk om een keertje mee te zwemmen? Meld je dan nu aan voor een proefles via contact

Reddingsbrigade oefent voor het eerst op het Apeldoorns kanaal
OefKanaal

Woensdag 17 juli wordt er voor de eerste keer een lifesaver en lifeguard oefenavond gehouden op het Apeldoorns kanaal. Tot nu toe kregen we geen toestemming om drenkelingen in het kanaal te mogen leggen. Het waterschap heeft ons nu toegestaan om dit tot eind 2013 wel te mogen doen.

Het was even wennen zo’n eerste keer, maar in drie groepen werden lifesavers en lifeguards aan elkaar gekoppeld om scenario’s te oefenen. En als iedereen denkt dat het afgelopen is hebben de instructeurs nog een bonus opdracht voor de hele groep. Een boot met 3 opvarenden is tegen de pijler van de Freule gevaren en omgeslagen. Drie drenkelingen in het water met allemaal hun eigen problemen. De communicatie en onderlinge samenwerking werd op de proef gesteld, maar tot een goed einde gebracht.

Conclusie van een ieder was dat dit voor herhaling vatbaar is.

Ook aan belangstelling geen gebrek. Er zijn diverse fotografen en een journalist geweest, alsmede vele toeschouwers.
zondag, 14 juli 2013 21:39

Drenkelingen redden uit het kanaal

Drenkelingen redden uit het kanaal

Reddingsbrigade Apeldoorn doet voor het eerst reallife oefeningen op het Apeldoorns kanaal. Dit vindt zal plaats vinden op woensdag 17 juli tussen fietsbrug de Freule en de Welgelegenbrug.

Op het Apeldoorns kanaal kunnen Apeldoorners getuige zijn van reallife oefeningen in het redden van drenkelingen. Vanaf 18.30 uur zullen leden die een opleiding tot livesaver of lifeguard volgen hun kunnen tonen in deze praktische oefening.

Het is een unieke gelegenheid om Apeldoorners kennis te laten maken met de activiteiten van de Reddingsbrigade die Apeldoorn rijk is. Veel mensen weten niet dat Apeldoorn een eigen Reddingsbrigade heeft. Dat is ook niet zo verwonderlijk omdat we geen eigen bewakingsgebied hebben zoals brigades aan de kust. Oefenen op het kanaal was tot nu toe helaas niet mogelijk en weken we noodgedwongen uit naar Busloo.

Omdat Reddingsbrigade Apeldoorn volgend jaar 80 jaar bestaat is het bijzonder fijn dat we ons binnen Apeldoorn nu ook op deze manier aan de inwoners kunnen presenteren.
Bewakingscrew selectie 2013


zondag, 16 juni 2013 20:52

Meezwemavond groot succes

Meezwemavond groot succes!!!

Op 15 mei 2013 heeft Reddingsbrigade Apeldoorn een meezwemavond georganiseerd in zwembad Malkander voor belangstellenden. Op deze avond kon vrijblijvend kennis gemaakt worden met de activiteiten van onze leuke vereniging. Vanaf 18:30 uur waren leden en niet-leden welkom om deel te nemen aan de activiteiten die in en om het zwembad werden georganiseerd. Een heel team vrijwilligers stond voor alle belangstellenden klaar, onze vlet en autocabine waren te bewonderen en er waren zes leuke workshops in het water: 
1.Zelfredding met behulp van een plastic boodschappentas;
2.Redding met behulp van een flexibeam; 
3.Te water gaan met een reddingsvest;
4.Redding met een werptouw;
5.Redding met een rescuetube;
6.Drenkeling redden door zelf te water te gaan.

De meezwemavond was voor ons zeer succesvol! Op het hoogtepunt van de avond lagen ±100 mensen in het water. We hebben nieuwe enthousiaste leden mogen verwelkomen en hopen de bekendheid over Reddingsbrigade Apeldoorn bij inwoners van Apeldoorn en omgeving te hebben vergroot.

Psst…. balen dat je deze avond hebt gemist? Meld je dan snel aan voor een avond proefzwemmen! Klik hier voor het contactformulier.

Zie hier een kleine sfeerimpressie van deze avond!

meezwemavond
zondag, 16 juni 2013 20:44

zwem4daagse 2013

Zwem4daagse Apeldoorn 2013

Ook dit jaar zit Reddingsbrigade Apeldoorn weer in de organisatie van de Zwem4daagse Apeldoorn en zal ze zorgdragen voor de bewaking aan het bad.

De Apeldoornse Zwem4daagse is een jaarlijks terugkerend evenement dat wordt gehouden in het Boschbad van 24 juni t/m 28 juni. Iedere dag kan er tussen 19.00 en 20.00 uur gezwommen worden en kan er gekozen worden uit 2 afstanden; 250 of 500 meter.

Het evenement duurt 5 dagen waarbinnen de deelnemer zelf mag bepalen welke vier van de vijf dagen hij of zij wil zwemmen.

Op donderdag worden dan de eerste medailles uitgedeeld en op vrijdag de laatste medailles. Iedere deelnemer dient minimaal zwemdiploma A te hebben.

Kaarten voor deelname zijn te koop bij de zwembaden: Boschbad, Malkander, Sportfondsenbad en Sprenkelaar, maar ook bij de deelnemende verenigingen: Reddingsbrigade Apeldoorn, Aquapoldro en de Apeldoornse Watervrienden.

Doe eens lekker sportief en neem deel aan de Zwem4daagse Apeldoorn.

Meer informatie is te vinden www.zwem4daagseapeldoorn.nl

 

Reddingsbrigade Apeldoorn neemt deel aan landelijke rampenoefening ‘Oost’

Op 13 april 2013 heeft de Reddingsbrigade Apeldoorn deelgenomen aan de landelijke rampenoefening ‘Oost’. 25 Reddingseenheden van de Nationale Reddingsvloot van Reddingsbrigade Nederland oefenden op de rivier de Maas en in het recreatiegebied de Gouden Ham bij Appeltern een overstromingsramp.

Bij de oefening werden ongeveer 130 hulpverleners van Reddingsbrigades, Brandweer, Rode Kruis, Lotusvereniging en ook nog 60 figuranten ingezet. De oefening duurde van 07:00 tot 16:00 uur.

Belangrijke oefendoelen tijdens een dergelijke rampenoefening zijn het multidisciplinair samenwerken met andere hulpverleners zoals brandweer en ambulance, samenwerking tussen de verschillende reddingsbrigades onderling en improvisatie bij bijzondere redding situaties. Daarnaast werd het bieden van hulp aan en evacuatie van slachtoffers geoefend. Navigeren, oriënteren en verkennen van onbekende gebieden en het omgaan met onbegrip, onwil en hevige emoties van slachtoffers, maakten ook onderdeel uit van de oefening.
zondag, 07 april 2013 18:13

Afmelden deelname les

Afmelden voor deelname aan een les.

Wanneer je niet aan een les kunt deelnemen is het noodzakelijk dat je je afmeld op telefoonnummer: 06 – 36 08 10 33
Spreek hiervan de voicemail in of stuur er een sms naar toe om je af te melden.

Let op: Dit nummer is alleen om jouw afzeggingen voor een les door te geven! Voor alle andere zaken kun je contact opnemen met het secretariaat.
zondag, 07 april 2013 13:56

Hoe inloggen voor leden

Inloggen.


Indien voor de eerste keer inglogd wordt. Kan dit volgens de onderstaande uitleg.
LET OP! Het is niet mogelijk om voor het ledendeel aan te melden. Gebruikers worden aangemaakt vanuit de leden-administratie.

1. Bepalen van de gebruikersnaam

Kies Leden op de menubalk.  InlogLeden
Kies onder inloggen: Gebruikersnaam vergeten? InlogGebruikersnaamVergeten
 Vul het e-mail adres in dat bij de RB Apeldoorn bekent is.
( Daarop wordt ook de digitale Brulboei ontvangen )
Nadat op verstuur is geklikt. Wordt de gebruikersnaam naar het e-mail adres verstuurd.
Als de gebruikersnaam ontvangen is kan stap 2 uitgevoerd worden.
GebruikersnaamVergeten 
 
Indien er een melding terugkomt met: Herinnering is mislukt: Gebruiker niet gevonden
Is het e-mail adres niet bekent bij ons. Controleer of het juiste e-mail adres ingevuld.
Mocht dat het geval zijn dan het verzoek een mail te sturen Aanvraag ledentoegang website.

 

 

2. Invoeren wachtwoord

Kies Leden op de menubalk  InlogLeden
Kies onder inloggen: Wachtwoord vergeten. InlogWachtwoordVergeten
Vul het e-mail adres in dat bij de RB Apeldoorn bekent is.
 ( Gelijk aan het e-mail adres van Stap 1. )
WachtwoordVergeten 
Nadat op verstuur is geklikt. Wordt de verificatiecode naar het e-mail adres verstuurd.
Volg de instructie die in de mail staat.
 Als stap 1 en 2 uitgevoerd zijn kan er ingelogd worden op het leden gedeelte.
Kies vanaf nu leden op de menubalk.
 

zondag, 31 maart 2013 21:24

Avondmarathon zeer geslaagd

Avondmarathon zeer geslaagd

De op zaterdag 23 maart 2013 gehouden Avondmarathon was weer een groot succes. De teams uit Nederland en Duitsland hebben echt alles gegeven, waardoor het tot op het einde spannend bleef.
Om exact 19:00 uur doken de deelnemers het water in, waar tot 19.30 uur men de vrije keus had om dit in te vullen. Veelal werd gekozen voor een soort estafette race. Vanaf 19.30 uur moest iedere deelnemer 10 minuten lang baantjes zwemmen. Om 0.30 uur startte de laatste 30 minuten van de Avondmarathon met een ultieme krachtmeting in de estafette.

Als extra zwemonderdeel was dit jaar gekozen voor Champagne gieten. In 10 minuten moest er geprobeerd worden zoveel mogelijk water in een ton te krijgen. De deelnemer zwom met een gieter achter zich aanslepend naar de overkant en weer terug. Hierna moest hij/zij uit het bad klimmen en de gieter via 3 losse buizen legen in een ton. De buizen moesten door teamgenoten als een soort waterval tegen elkaar gehouden om zo te voorkomen dat kostbaar gehaald water verloren zou gaan. Alle centimeters waterkolom werden omgezet naar extra zwemmeters.
Deventer sleepte het meeste water uit het zwembad en is daarmee winnaar geworden van het Champagne gieten.

De einduitslag van de Avondmarathon 2013 ziet er als volgt uit:
Gouda :  27.150 meter
Oss 1 :  26.900 meter
Deventer :  25.850 meter
Bochum Süd :  23.800 meter
Berlijn :  23.550 meter
Staphorst :  22.550 meter
Oss 2 :  21.600 meter
Apeldoorn :  19.850 meter
Zwolle :  19.400 meter

Alle deelnemers hebben het weer als bijzonder prettig ervaren en kijken al weer uit naar volgend jaar. In 2014 wordt het bijzondere Avondmarathon doordat Reddingsbrigade Apeldoorn dan 80 jaar bestaat.

AAM 2013 01AAM 2013 02
AAM 2013 03AAM 2013 04AAM 2013 05
maandag, 04 februari 2013 20:02

Schoolzwemtoernooi

Schoolzwemtoernooi

Zaterdag 26 januari heeft de Reddingsbrigade weer deelgenomen aan de jaarlijkse organisatie van het Schoolzwemtoernooi. Na een korte demonstratie mochten de kinderen zelf aan het werk in een workshop. Onder andere konden ze ervaren hoe het is om een drenkeling (pop) in het water te vervoeren. Zowel kinderen als ouders waren bijzonder enthousiast.
Ook ons eigen enthousiaste team heeft er voor gezorgd dat er door ouders vragen gesteld zijn hoe kinderen aangemeld kunnen worden voor een proefles. Kortom een geslaagde dag.

Pagina 1 van 3
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies