Drenkelingen redden uit het kanaal

Reddingsbrigade Apeldoorn doet voor het eerst reallife oefeningen op het Apeldoorns kanaal. Dit vindt zal plaats vinden op woensdag 17 juli tussen fietsbrug de Freule en de Welgelegenbrug.

Op het Apeldoorns kanaal kunnen Apeldoorners getuige zijn van reallife oefeningen in het redden van drenkelingen. Vanaf 18.30 uur zullen leden die een opleiding tot livesaver of lifeguard volgen hun kunnen tonen in deze praktische oefening.

Het is een unieke gelegenheid om Apeldoorners kennis te laten maken met de activiteiten van de Reddingsbrigade die Apeldoorn rijk is. Veel mensen weten niet dat Apeldoorn een eigen Reddingsbrigade heeft. Dat is ook niet zo verwonderlijk omdat we geen eigen bewakingsgebied hebben zoals brigades aan de kust. Oefenen op het kanaal was tot nu toe helaas niet mogelijk en weken we noodgedwongen uit naar Busloo.

Omdat Reddingsbrigade Apeldoorn volgend jaar 80 jaar bestaat is het bijzonder fijn dat we ons binnen Apeldoorn nu ook op deze manier aan de inwoners kunnen presenteren.
Bewakingscrew selectie 2013