Reddingsbrigade Apeldoorn begeleidt intocht Sinterklaas

De intocht van Sinterklaas op het Apeldoorns Kanaal afgelopen zaterdag 15 November werd ook dit jaar weer begeleidt door Reddingsbrigade Apeldoorn. Met 2 boten werd zowel de boot van Sinterklaas als de toeschouwers op de kades bewaakt.

Tinsilver sinterklaas 2014

Reddingsboten uit de stalling

Hoewel de meeste boten al weer in de winterstalling liggen heeft Reddingsbrigade Apeldoorn haar beide reddingsboten ingezet om de Sinterklaasintocht in Apeldoorn vanaf het kanaal te bewaken. De vloot bestaat uit een vlet, dit is een open ‘roeiboot’ met buitenboord motor. Deze boot is erg geschikt om langzaam met bijvoorbeeld de pakjesboot mee te varen! De andere boot is de Tinn Silver, dit is een snelle reddingsboot om snel naar een incident te varen.

Vrijwilligers waken over Sinterklaas en toeschouwers

De circa 30 vrijwilligers van de Reddingsbrigade Apeldoorn waren niet alleen in de boten te zien. Ook langs het kanaal stonden leden van de brigade. De Reddingsbrigade heeft als taak voorkomen dat er mensen te water raken. Dit doen zij door te zorgen dat toeschouwers niet te dicht bij het water staan. Mocht er echter toch iemand in het water vallen dan zal de Reddingsbrigade eerst vanaf de kant proberen die persoon helpen. Dit kan door bijvoorbeeld het toegooien van een speciale reddingslijn. Ook zal direct één van de reddingsboten hulp bieden. Gelukkig verliep de intocht zonder incidenten!