Vrijdag 3 juni waren wij aanwezig bij het Kinderbeestfeest in Amsterdam. Het Kinderbeestfeest is een besloten feest voor ruim 4.000 chronisch zieke en/of gehandicapte kinderen met hun gezin. De kinderen en hun familie worden op deze bijzondere dag in konvooi naar Dierenpark Artis gebracht, waar ze een speciale feestmiddag krijgen aangeboden. De kinderen worden door diverse hulpdiensten opgehaald uit ziekenhuizen in heel Noord-Holland en Flevoland. Dit gaat gepaard met zwaailichten en sirenes. 
Meer dan 40 boten van verschillende reddingsbrigades uit heel Nederland zijn ook jaarlijks aanwezig. Zo ook vaartuigen van de Waterpolitie, Marine en Charterschepen. Hierdoor worden ook te water een grote groep kinderen en hun familie van de VOC kade naar het dierenpark gebracht.  

Op vrijdag vertrokken wij, Roy, Wouter en Christiaan, rond 13:00 uur met de Reddingsvlet richting Amsterdam. Gelukkig geen grote files en al gauw stonden wij in de rij bij de VOC kade. Daar werd de vlet door de plaatselijke Brandweer in het water getakeld. Langzaamaan komen er steeds meer Reddingsbrigades aan en vormt zich een imposante vloot van reddingsboten.

Omstreeks 17:00 uur kwamen de eerste gasten aan. Op de kade kregen zij een zwemvest aan en mochten aan boord komen van één van de reddingsboten. In het begin was het voor de reddingsboten dringen wie als eerste de gasten mee zouden nemen. Al gauw zijn de meeste reddingsboten gevuld en varen richting Dierenpark Artis.

Ook wij kregen een gezin aan boord. En met veel plezier vertrokken ook wij richting Artis. De route ging over een breed kanaal, langs het scheepvaart museum en door de grachten van Amsterdam, ongeveer 15 tot 20 minuten varen. Ondanks de weersvoorspelling is het schitterend weer, zelfs het zonnetje liet zich af en toe zien.

Na het eerste gezin veilig te hebben overgevaren, voeren wij via een korte sluiproute, terug naar de VOC kade om het volgende gezin op te halen.

Rond 19:00 uur zijn alle gasten overgevaren naar Artis en hebben we even pauze. In restaurant van Dierenpark Artis hebben we een broodje knakworst gegeten. Bij het restaurant waren honderden hulpverleners die genoten van het mooie weer, een hapje en stonden gezellig bij te kletsen.

Alle wegen rondom Artis stonden vol met ambulances, politie, brandweer en andere hulpverlenings voertuigen. De organisatie heeft werkelijk alles uit de kast gehaald om de kinderen de dag van hun leven te bezorgen. 

Nadat wij uitgegeten waren zijn wij weer richting onze reddingsvlet gelopen. De eerste gasten stonden toen al weer te wachten om terug gevaren te worden naar de VOC kade. Als één van de eersten waren wij weer met een gezin terug aan de kade. Onderweg mochten kinderen van onze schipper zelf ook even varen. Een hele leuke afsluiting van een zeer geslaagde dag. Bekijk ook de foto's voor een sfeer impressie.