Eerste Hulp

Reddingsbrigade Apeldoorn biedt een erkende Eerste Hulp opleiding aan, aan de leden. De instructeurs Eerste Hulp zijn actief binnen de vereniging en hebben in de afgelopen jaren vele leden opgeleid voor het diploma Eerste hulp. Momenteel heeft de vereniging zo’n 40 leden die het Eerste Hulp diploma geldig houden via Reddingsbrigade Apeldoorn.

Reddingsbrigade Apeldoorn werkt in het kader van de Eerste Hulp opleiding samen met het Oranje Kruis en het Rode Kruis.

Algemeen opleidingen

In ons land raken jaarlijks duizenden mensen ongewild te water. Honderden mensen overleven dit helaas niet. Bij de 172 Nederlandse reddingsbrigades worden daarom kwalitatief hoogwaardige opleidingen in het redden van mensen uit het water gegeven. Reddingsbrigade Apeldoorn is er hier een van.

Reddingsbrigade Apeldoorn biedt leuke en uitdagende reddingsopleidingen aan voor jong en oud. Een kind kan meteen na het behalen van een zwemdiploma van het zwem ABC starten met de opleiding als Junior Redder, waarbij het vergroten van de eigen veiligheid en zelfredzaamheid in het water voorop staan. De opleiding verloopt vervolgens van zelfredding, via het redden van vriendjes en het redden met hulp- en reddingsmiddelen naar een opleiding tot volwaardig redder.